Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

2. 12. 2020

Tretji Evropski vrh o izobraževanju letos v digitalni obliki

Tema letošnjega Evropskega vrha o izobraževanju (European Education Summit), ki bo 10. decembra 2020 med 9.45 in 17. uro prek spleta, je Digitalna preobrazba izobraževanja.

Kriza zaradi pandemije novega koronavirusa je pokazala, da učenje na daljavo postaja nuja, spletno učenje pa je bistvenega pomena za zagotavljanje kontinuitete izobraževanja in usposabljanja. Popolno uvedbo spletnega učenja in učenja na daljavo onemogočajo številne ovire, med drugim:

  • nestabilne in počasne internetne povezave in pomanjkanje ustreznih naprav,
  • učenci, ki nimajo dostopa do potrebne tehnologije, si izključeni iz učnega procesa,
  • učitelji imajo težave pri prilagajanju izobraževanja na daljavo in spletnega učenja,
  • veliki izzivi za starše in skrbnike pri združevanju svojega poklicnega dela in podpore otroku pri učenju.

Spletni dogodek bo združil evropske ministre za izobraževanje, poslance v Evropskem parlamentu, različne predstavnike, ki delujejo na področju izobraževanja in usposabljanja, ter drugo zainteresirano javnost v razpravi o digitalni preobrazbi evropskih izobraževalnih sistemov med okrevanjem po pandemiji novega koronavirusa. Udeleženci bodo izmenjali izkušnje in najboljše prakse za ublažitev posledic te nepredvidljive krize na izobraževanje in usposabljanje ter podali svoje videnje o viziji EK, da do leta 2025 ustvari evropski izobraževalni prostor in izvede Akcijski načrt za digitalno izobraževanje.

Obiščite spletno stran Evropskega vrha o izobraževanju, kjer boste našli vse podrobnosti, program in biografije nastopajočih. Registracija na dogodek ni potrebna.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content