Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

5. 5. 2020

Teden ljubiteljske kulture letos nekoliko drugače – virtualno

Sedmi Teden ljubiteljske kulture 2020 (TLK 2020) bo med 15. in 24. majem (v razširjenem terminu pa vse do 15. junija) potekal v nekoliko drugačni obliki, kot smo bili vajeni do sedaj. Zaradi aktualne situacije v zvezi z novim koronavirusom bo večina aktivnosti potekala na medmrežju – na spletni strani TLK ter na socialnih omrežjih, Facebooku in Instagramu. Rdeča nit letošnjega festivala ljubiteljske kulture in umetnosti je inštrumentalna glasba.

TLK 2020 se je pravzaprav že začel s prvomajsko budnico: številni glasbeniki so igrali z oken, dvorišč, balkonov, nekateri tudi s pomočjo gasilskih vozil … P𝗿𝗲𝗯𝘂𝗱𝗶𝗹𝗶 so 𝗦𝗹𝗼𝘃𝗲𝗻𝗶𝗷𝗼 in obdržali našo godbeniško tradicijo.

Na FB TLK profilu že potekajo predstavitve kulturno-umetniških društev in skupin, ki se ukvarjajo z inštrumentalno dejavnostjo pri nas (godbe na pihala, big bandi, tamburaši, mandolinisti, citrarji,  orgličarji, ipd.), predstavitve različnih inštrumentov, v času karantene pa je že nastalo kar nekaj zanimivih glasbenih izdelkov, ki si jih lahko ogledate spodaj. Na socialnih omrežjih že tečejo nagradne igre in bodo potekale tudi v prihodnje, namesto otvoritvenega dogodka bodo po spletu zaokrožile viralne poslanice letošnjega ambasadorja TLK, sicer pa klarinetista, pevca, radijskega in televizijskega voditelja, Dejana Krajnca, direktorja JSKD, mag. Marka Repnika, pa tudi ministra za kulturo, dr. Vaska Simonitija, ki je častni pokrovitelj letošnjega TLK-ja.

Spremljajte spletno stran TLK ter njihov Facebook in Instagram in sodelujte v Tednu ljubiteljske kulture 2020!

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content