Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

20. 1. 2021

Svetovni socialni forum 2021 se bo z delavnico poklonil Paulu Freiru

Sto let po rojstvu Paula Freira je njegova dediščina še kako živa in uporabna, še zlasti v času naraščajoče neenakosti in kriz, s katerimi se soočamo – zdravstvene, gospodarske, okoljske, družbene krize.

Brazilski andragog Paulo Freire se je zavzemal za to, da bi bilo revnim bolje, da bi bili sposobni svet obravnavati kritično in ga spreminjati. Trdil je, da morajo biti ljudje opismenjeni in opolnomočeni do te mere, da lahko kritično razmišljajo o dominantni družbeni strukturi in tako razbijejo ‘kulturo tišine’, ki jih drži v podrejenem položaju.

Mednarodni svet za izobraževanje odraslih (ICAE) je ob 100-letnici rojstva Paula Freira, ki jo praznujemo letos, pripravil delavnico o aktualnosti njegove dediščine v današnjem času.

Na dogodku z naslovom Why the Freire pedadogy is important nowadays, ki ga prirejajo v okviru  Svetovnega socialnega foruma 2021 (World Social Forum 2021) 26. januarja 2021 med 17. in 18.30 uro, bodo sodelovali Robbie Guevara, predsednik ICAE, Katarina Popović, generalna sekretarka ICAE, Carole Houndjo, podpredsednica ICAE za Afriko, PAMOJA Benin, in Timothy Ireland, podpredsednik ICAE za Latinsko Ameriko, CEAAL Brazilija.

Vabimo vas, da se dogodku pridružite. Prijavite se lahko tukaj.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content