Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

7. 1. 2021

Spoznajte dve participativni metodi in poglobite znanje o migracijah in trajnostnem razvoju

Zavod za globalno učenje in razvoj projektov, kratko Zavod Global, vabi pedagoške delavce in študente na delavnico, ki teče v okviru projekta InterCap. Njen namenom je poglobiti znanje o migracijah, varnosti in trajnostnem razvoju z uporabo dveh participativnih metod globalnega učenja: Gledališče za življenje – T4L in Odprti prostor za dialog in raziskovanje – OSDE.

Metoda OSDE se nanaša na vzpostavitev odprtih varnih prostorov za kritično razmišljanje in razpravo o globalnih zadevah, metoda T4L pa na oblikovanje dialoga o zapletenih vprašanjih z uporabo močnega, simboličnega in čustvenega jezika gledališča.

Delavnica, ki bo 11. ali 13. januarja 2021, je zasnovana praktično.  Na koncu delavnice boste bolje opremljeni za uporabo dveh participativnih metod globalnega učenja. Na voljo bo prostor za izmenjavo izkušenj, mreženje in refleksijo.

V okviru delavnice bodo udeleženci:

  • spoznali migracije, varnost in trajnostni razvoj v soodvisnem svetu,
  • pregledali, kako deluje globalno učenje in usposabljanje učiteljev v Sloveniji in širše,
  • se poglobili v pedagoške pristope z uporabo participativnih metod (OSDE in T4L).

Delavnico bosta izvajala Metka Bahlen Okoli in Max Zimani, izkušena izvajalca medkulturnih delavnic.

Brezplačne delavnice bodo potekale preko Zooma, in sicer  11. ali 13. januarja od 16. do 20. ure.  Udeležencem bodo en dan pred dogodkom poslali link za delavnico.

Podrobnosti o delavnici najdete v povabilu, prijavite pa se lahko tukaj. Registrirajte se na www.developtogether.eu, saj bodo na delavnici uporabljali primere in gradivo, objavljeno na tej spletni strani.

Na vaša vprašanja bodo odgovorili po elektronski pošti (info@zavodglobal.org) ali po telefonu (T: 041 339 978 – Max).

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content