Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

7. 12. 2020

Sodelujte v spletni razpravi o zagotavljanju temeljnih spretnosti v zaporih

Vse več pozornosti posvečamo usposabljanjem za pridobitev temeljnih veščin v določenih okoljih, npr. na delovnem mestu ali v družini, pa tudi v zaporih. 13. oktobra 1989 je Svet Evrope sprejel sveženj priporočil (Council of Europe Recommendations on Education in Prison), ki obravnavajo pomen izobraževalnih dejavnosti v evropskih zaporih. Ob tem priznavajo, da ima visok odstotek obsojencev zelo malo uspešnih izobraževalnih izkušenj in zato tudi številne izobraževalne potrebe. Prav zato lahko izobraževalne pobude v zaporih pomembno pripomorejo k lažji vrnitvi obsojencev v družbo.

V spletni razpravi, ki jo EPALE organizirana v sodelovanju z Evropsko mrežo za razvoj temeljnih spretnosti (EBSN), bo govora o zagotavljanju temeljnih spretnosti v zaporih. Opredelili bodo možnosti podpore socialni vključenosti odraslih v zaporih.

Dogodek bo v četrtek, 17. decembra, med 14. in 16. uro. Spletno razpravo bo uvedel 20-minutni prenos v živo, v katerem bosta James King, novi sekretar Evropskega združenja za izobraževanje zapornikov (European Prison Education Association – EPEA), in Maria Toia, strokovnjakinja mreže EBSN, delila svoje izkušnje.

Temu bo sledila spletna razprava, ki bo skušala odgovoriti na naslednja vprašanja:

  • Kako se lahko izobraževalne pobude najbolje odzovejo na potrebe po temeljnih spretnostih ljudi v zaporih?
  • Katere so glavne koristi in izzivi usposabljanja za pridobitev temeljnih veščin v zaporih?
  • Kateri so najpomembnejši izzivi pri profesionalizaciji vzgojiteljev v zaporih in učiteljev temeljnih veščin, ki delajo v popravnih zavodih?

Vabimo vas, da se spletne razprave udeležite in delite svoja razmišljanja in izkušnje na to temo. Stran za komentarje je že odprta, tako da se lahko predstavite in delite svoj pogled!

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content