Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

15. 3. 2024

Sodelujte v sedemdnevnem finančnem izzivu

Med 18. in 24. marcem bomo obeležili svetovni teden denarja (Global Money Week).

Dogodek bo letos potekal pod osrednjo temo Zavarujte svoj denar, zaščitite svojo prihodnost. Tema se osredotoča na varno upravljanje z denarjem, sprejemanje varnih in infomiranih odločitev pri upravljanju z osebnimi financami, zavedanje o možnih tveganjih v finančnih sektorjih in zaščito pred goljufijami. Podrobnosti lahko poiščete tukaj.

Pasica svetovnega tedna denarja 2024 z opisom: Globalni teden denarja že od leta 2012 spodbuja prizadevanja za izboljšanje finančne pismenosti. V sodelovanju s številnimi deležniki, tudi izobraževalnimi ustanovami, ga pripravlja Organizacija za ekonomsko sodelovanje in razvoj – OECD. Končni cilj kampanje je zagotoviti dostop do kakovostnega finančnega izobraževanja. Le z znanjem s tega področja bomo sposobni sprejemati pametne finančne odločitve, ki lahko izboljšajo našo finančno odpornost in finančno blaginjo.

V Sloveniji se bo v tem času odvila vrsta dogodkov v ustanovah, kot so Banka Slovenije, Muzej bančništva Bankarium in drugih.

ACS pripravlja poseben sedemdnevni finančni izziv, ki smo ga poimenovali Obvladaj svoje finance. Začnemo v ponedeljek, 18. marca, in vse do nedelje bomo pripravili naloge za krepitev finančne pismenosti, ki bodo udeležencem pomagale izboljšati finančno počutje. Vaša naloga pa bo, da vsak dan spremljate Facebook stran Andragoškega centra Slovenije, rešite zastavljeni izziv in oddate komentar pod nalogo. Naloge bodo objavljene tudi na spletni strani za finančno pismenost.

Vabljeni!

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content