Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

15. 1. 2020

Sodelujte v javnem posvetovanju in ocenite izobraževalne pobude, ki jih je financiral ESS

Evropska komisija vabi k sodelovanju v javnem posvetovanju, v okviru katerega bodo ocenili pobude na področju izobraževanja, usposabljanja in vseživljenjskega učenja, ki so bile med letoma 2014 in 2018 financirane iz Evropskega socialnega sklada (ESS).

Evropski socialni sklad (ESS) je glavni instrument Evropske unije, ki je v državah EU na voljo za naložbe v izobraževanje, usposabljanje in poklicno usposabljanje za spretnosti in vseživljenjsko učenje, tj. tematski cilj 10.

Tematski cilj 10 je razdeljen na naslednje štiri t. i. prednostne naložbe:

  • zmanjševanje in preprečevanje zgodnjega opuščanja šolanja ter spodbujanje enakega dostopa do izobraževanja, formalnih, neformalnih in priložnostnih oblik učenja za ponovno vključitev v izobraževanje in usposabljanje;
  • izboljšanje kakovosti in učinkovitosti terciarnega in ekvivalentnega izobraževanja ter dostopa do njega;
  • izboljšanje enakega dostopa do vseživljenjskega učenja za vse starostne skupine pri formalnih, neformalnih in priložnostnih oblikah učenja;
  • izboljšanje relevantnosti izobraževalnih sistemov in sistemov usposabljanja za trg dela.

V javnem posvetovanju sodelujete tako, da izpolnite spletni vprašalnik, ki je dostopen na spletni strani Evropske komisije. Vprašalnik je na voljo v vseh uradnih jezikih EU, tudi odgovarjate lahko v kateremkoli uradnem jeziku Evropske unije. Na voljo bo do 24. februarja 2020.

Rezultate tega posvetovanja bodo analizirali in povzeli v zbirnem poročilu, ki bo objavljeno na spletnem mestu GD za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje. Predstavljali bodo podlago za načrtovanje podpore iz ESS za izobraževanje in usposabljanje za obdobje po letu 2021.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content