Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

24. 3. 2023

Sodelovali smo na strokovnem posvetu ZDPDS o novi reformi sistema vzgoje in izobraževanja

Zveza društev pedagoških delavcev Slovenije (ZDPDS) je včeraj, 23. marca 2023, v Cankarjevem domu v Ljubljani organizirala strokovni posvet z naslovom Potrebujemo v Sloveniji novo reformo sistema vzgoje in izobraževanja?

Na dogodku so odprli prostor razpravi o tem, kakšni so cilji in kako potekajo reformni procesi, kako so ali bi morali biti metodološko premišljeni, katera področja sistema vzgoje in izobraževanja bi morali nasloviti, kje vidijo najbolj pereče sistemske in strokovne probleme, kakšne in v katere smeri gredo prvi razmisleki o predlogih rešitev?

Na okrogli mizi z naslovom (Pre)mislimo prenovo so sodelovali: minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda, vodja delovne skupine za pripravo Nacionalnega programa za vzgojo in izobraževanje 2023–2033 (NPVI 2023–2033) dr. Janez Vogrinc, direktor Zavoda RS za šolstvo dr. Vinko Logaj, direktor Centra RS za poklicno izobraževanje mag. Janez Damjan, direktorica Andragoškega centra Slovenije dr. Nataša Potočnik in direktorica ŠC Ljubljana Nives Počkar. Udeleženci so razpravljali o spremembah v vzgoji in izobraževanju, procesih prenove učnih načrtov in o pripravi NPVI 2023–2033.

Naša direktorica je opozorila, da so v dokumentih, ki jih pripravljajo, pozabili na izobraževanje odraslih in odrasle s posebnimi potrebami. Poudarila je na pomen sodelovanja pri prenovi sistema vzgoje in izobraževanja.

Podrobnosti o razpravi na okrogli mizi lahko preberete v novici.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content