Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

22. 9. 2022

Septembrska številka e-novic CMEPIUS prinaša …

Med številnimi vsebinami najnovejše številke e-novic CMEPIUS izpostavljamo povabilo na spletno konferenco skupnosti EPALE 2022, ki bo 18., 19. in 20. oktobra. Potekala bo pod sloganom »Imagine«. Slovenija bo sooblikovala program konference z dvema prispevkoma: 18. oktobra bo slovenska spletna razprava EPALE z naslovom »Zelene veščine za življenje in učne skupnosti«, 19. oktobra pa bo v panelni razpravi z naslovom »Young adults’ participation and citizenship« sodelovala aktivistka in ustanoviteljica Inštituta 8 marec, Nika Kovač.

In kaj še prinaša septembrska številka? Objavljajo sklepe o izboru za projekte KA2 in KA171 programa Erasmus+ 2022 in opozarjajo na jesenske roke. Predstavljajo letošnje dobitnike Evropskega jezikovnega priznanja. Med letošnjimi dobitniki evropske nagrade za inovativno poučevanje (EITA 2022) so tudi štiri slovenske šole – katere, bo znano šele danes, 22. septembra.

Vabijo na seminarje in delavnice:

  • Mednarodno od A do Ž – prvo srečanje 28. oktobra, drugo pa 18. novembra 2022 v Ljubljani,
  • Načrtovanje učinkov v projektih Erasmus+ – 13. oktobra v Ljubljani,
  • spletna delavnica EU Academy – nova platforma za učenje tujih jezikov – 3. oktobra,
  • Seminar eTwinning: Our Future Beautiful, Sustainable, Together: Schools and the New European Bauhaus – med 27. in 29. oktobrom v Madridu.

Opozarjajo pa tudi na Evropski teden mobilnosti, ki teče med 16. in 22. septembrom in poudarja pomembnost sprememb pri potovalnih navadah, in dneve Erasmus 2022, ki bodo 13., 14. ter 15. oktobra potrjevali dobrobiti programa Erasmus+ in sodelovanja v njem.

Vse to in še več lahko preberete v septembrski številki e-novic CMEPIUS. Starejše številke najdete v arhivu.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content