Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

12. 10. 2023

Seniorji, vključite se v brezplačni program za boljšo finančno pismenost

Cene Štupar – CILJ vabi na brezplačni 100-urni program finančne pismenosti za odrasle.

Program je namenjen starejšim odraslim, ki si želijo, da bi lažje obvladovali finančno krajino, usmerjali svoje finance, sebi zagotavljali mirno starost, bližnjim pa blagostanje. Vključijo se lahko tudi odrasli s primanjkljaji na področju digitalne in matematične pismenosti. Te primanjkljaje bodo lahko nadomestili v okviru izbirnih modulov z obeh omenjenih področij.

Programa so pripravili v sklopu projekta Finančna pismenost za odrasle 2022–2024, ki ga koordinira ACS. Pilotna izvedba je za udeležence brezplačna.

Program je pripravljen modularno. Sestavljen je iz obveznih in izbirnih modulov. Med obvezne vsebine sodijo teme o denarju, načrtovanju in upravljanju financ, zavarovanjih, finančnem okolju, varovanju potrošnikov in naložbah. V izbirnem delu se bodo udeleženci podrobneje dotaknili posameznega naložbenega razreda, pogovarjali se bodo o dedovanju, preverjali prednosti in pasti spletnega nakupovanja itd.

Program bo izveden v obdobju od novembra do februarja. Predviden začetek programa je 7. november 2023.

Program bo koordiniral Rok Trdan (T: 031 729 904, E: rok.trdan@cene-stupar.si). Pri izvedbah posameznih modulov se mu bodo priključili različni finančni strokovnjaki s področij bančništva, zavarovalništva, spletne varnosti, nepremičnin ipd.

Podrobnosti o programu najdete tukaj. Prijave zbirajo preko spletne prijavnice do vključno srede, 18. oktobra 2023.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content