Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

9. 2. 2021

Še zadnji v nizu pogovorov o ciljih trajnostnega razvoja in kakovostnem izobraževanju

O pogovorih o ciljih trajnostnega razvoja in kakovostnem izobraževanju – SDG Talks, ki jih organizira  platforma SLOGA v sodelovanju z Društvom za Združene narode za Slovenijo, smo že poročali, tokrat pa vabimo k ogledu zadnjega v nizu.

Voditeljici, Patricija Virtič in Adriana Aralica, sta gostili mag. Natašo Adlešič Barba, vodjo Sektorja za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč na Ministrstvu za zunanje zadeve (MZZ).

Tokrat je pogovor skušal odgovoriti na vprašanja, kot so: kateri so ključni izzivi mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči, ali je predsedovanje Svetu Evropske unije priložnost za krepitev udejanjanja ciljev trajnostnega razvoja na ravni EU in v okviru zunanjega delovanja Unije, Katere teme bi morali mednarodna skupnost in Slovenija prednostno naslavljati, da bi zagotovili trajnostno okrevanje po pandemiji covid-19, ki v središče postavlja ljudi, zakaj so partnerstva med MZZ in nevladnimi organizacijami na področju globalnega učenja in ozaveščanja pomembna, kakšne ukrepe bi morali sprejeti deležniki za izboljšanje globalnih kompetenc slovenskih otrok in mladih?

Vabimo vas k ogledu.

Oglejte si še druge v nizu pogovorov o ciljih trajnostnega razvoja in kakovostnem izobraževanju:

  • SDG Talks z Gašperjem Hrasteljem iz Urada za UNESCO ter mag. Zvonko Pangerc Pahernik iz Andragoškega centra Slovenije,
  • SDG Talks s prof. dr. Majo Bučar iz Fakultete za družbene vede,
  • SDG Talks z Martinom Nesirkyem iz Informacijske službe Združenih narodov (UNIS) na Dunaju.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content