Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

1. 3. 2021

Še je čas, da se pridružite posvetovanju o evropskem potrdilu za digitalne spretnosti

Konec septembra je bil objavljen dokument z naslovom Akcijski načrt za digitalno izobraževanje 2021-2027 : Novi temelji za izobraževanje in usposabljanje v digitalni dobi.  V njem je zapisano, da si bo Evropska komisija (EK) za izboljšanje razvoja digitalnih kompetenc prizadevala med drugim tudi za »razvoj evropskega potrdila za digitalne spretnosti, ki ga lahko priznajo in sprejmejo vlade, delodajalci in drugi deležniki v Evropi. Tako bi lahko Evropejci in Evropejke navedli raven svojih digitalnih kompetenc, ki bi ustrezala ravnem znanja iz okvira digitalnih kompetenc.«

Prva naloga za dosego tega cilja bo priprava študije izvedljivosti, pri kateri bo sodeloval ALL DIGITAL, vodilno vseevropsko združenje, ki zastopa več kot 25.000 centrov digitalnih kompetenc, ki podpira Skupno raziskovalno središče EK (JRC EC) pri izvajanju pobude evropsko potrdilo za digitalne spretnosti (European Digital Skills Certificate – EDSC).

ALL DIGITAL vodi prvo posvetovanje o osrednjem delu študije izvedljivosti v skupnosti za certificiranje digitalnih kompetenc, ki bo trajalo do 5. marca 2021. Zainteresirane strani in strokovnjake za izobraževanje odraslih vabijo, da se pridružijo posvetu prek te povezave.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content