Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

2. 8. 2018

Revija Elm: Kaj mora izobraževalec odraslih vedeti o Evropski uniji?

Junijska  brezplačna  evropska  spletna  revija o  vseživljenjskem  učenju  in izobraževanju odraslih – Elm (European Lifelong Learning Magazine) nam osvetljuje različne oblike vplivanja Evropske unije na izobraževanje odraslih.

Uvodoma so predstavljene politike financiranja na ravni EU in slovarček izrazov povezanih z EU in izobraževanjem odraslih. Sledijo primerjave izkušenj o preživetju v labirintu mednarodnih projektov v Združenem kraljestvu, Nemčiji in Romuniji. Preberite, s kakšnimi ukrepi želi Irska povečati delež učečih se odraslih, ki je sedaj nižji kot v ostalih državah EU.

Ali veste, da ePlatforma EPALE praznuje tretje leto delovanja? Njen namen je ozaveščanje o pomenu izobraževanja odraslih, saj je le-to v primerjavi z drugimi področji izobraževanja zapostavljeno tako s finančnega vidika kot z vidika pozornosti. V zaključku vas čaka avstrijska zgodba o uspehu, v kateri je opisana vzpostavitev sistema, v katerem so informacije o EU del obveznega usposabljanja izobraževalcev odraslih.

Več o tem preberite na spletni strani Elm Magazine, kjer se lahko naročite tudi na revijo.

Vabljeni k pisanju člankov za oktobrsko številko, katere tema bo izobraževanje odraslih in medijska pismenost, ter decembrsko, ki bo posvečena izobraževanju odraslih in zdravju. Svoje predloge pošljite do 3. 9. (za decembrsko številko do 5. 11.) na e-naslov urednice revije (karoliina.knuuti@kvs.fi).

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content