Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

4. 3. 2020

Regijski posveti o doseganju ciljev trajnostnega razvoja Agende 2030

 

Gre za nabor 12 regijskih posvetov, ki jih v Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) v sodelovanju z organizacijo SLOGA (Platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč) izvaja za potrebe priprave drugega nacionalnega prostovoljnega poročila (VNR) doseganja ciljev trajnostnega razvoja Agende 2030, ki ga bo Slovenija predstavila julija letos v Združenih narodih v New Yorku. V poročilu bodo izpostavljeni razvojni trendi, do katerih je prišlo med letoma 2017, ko je Slovenija prvič predstavila svoje poročilo, in 2020.

Termine regionalnih posvetov v marcu, na katerih se bodo udeleženci pogovarjali o izzivih, priložnostih in primerih dobrih praksah trajnostnega razvoja, najdete tukaj.

Posvet razvojne regije v Ljubljani bo potekal v četrtek, 5. marca 2020, med 9.00 in 13.00 v Mestni hiši Ljubljana. Na posvete se lahko prijavite na elektronski naslov kaja.primorac(at)gov.si. Več o preteklih posvetih najdete tukaj.

Pomen vključujočega pristopa pri pripravi nacionalnega prostovoljnega pregleda doseganja ciljev trajnostnega razvoja je eden od ključnih elementov za uresničevanje Agende 2030. Vključevanje različnih deležnikov v izvajanje Agende 2030 in poročanje o napredku je pomembno za doseganje premikov. Vlada na tak način dobi vpogled v dejansko stanje na terenu, kar omogoča smiselno načrtovanje razvojnih politik, vzporedno pa poteka ozaveščanje in izobraževanje vseh sodelujočih. Izobraževanje je namreč tudi sredstvo za uresničevanje Agende 2030. Pridobljena znanja lahko sodelujoči deležniki vključijo v svoje aktivnosti in delovanje ter s tem neposredno prispevajo k uresničevanju posameznega cilja trajnostnega razvoja.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content