Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

12. 3. 2021

Razpis za Grundtvig nagrado EAEA 2021

Evropsko združenje za izobraževanje odraslih  – EAEA vsako leto podeljuje nagrado Grundtvig za dosežke v izobraževanju odraslih (EAEA Grundtvig Award).  Z nagrado spodbuja inovativnost in odličnost  ter izpostavlja rezultate projektov, ki ustvarjajo nove ideje, nova partnerstva, nove metodologije in novo razumevanje, kako lahko delujemo v izobraževanju odraslih. Letošnja tema je digitalizacija in demokracija.

Zaradi nedavnih dogodkov se svet vedno bolj premika v digitalno družbo. Odnosi, ustanove in delovna mesta so vedno bolj odvisni od tehnologije. Čeprav imajo digitalne tehnologije širok doseg, je potrebno še veliko dela za dosego uravnoteženih vsebin, odprtosti in preglednosti informacij. Istočasno se je močno povečala digitalna vrzel in izpostavila veliko skupino prebivalstva z malo ali brez osnovnih digitalnih veščin, dostopa in priložnosti.

Razvoj alternativnih mehanizmov in ponudb o tem, kako lahko internet spodbuja in širi demokracijo in spodbuja kritično razmišljanje ter medijsko pismenost, je izjemnega pomena. Pri tem je treba razviti jasno strategijo o tem, kako lahko izobraževanje odraslih s pomočjo digitalnih medijev / interneta prispeva k spodbujanju demokracije in katere predpogoje je treba ustvariti za razvoj konkretnih pristopov do učečih se odraslih. Cilj je uveljaviti moč ljudi pri javnem odločanju in osebnem razvoju, zagotoviti dostop do digitalnih prodajnih mest in ustvariti varne prostore za sodelovanje v mednarodnem digitalnem kontekstu.

Podrobnosti o razpisu najdete na spletni strani EAEA. Rok za oddajo predlogov je 10. april 2021.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content