Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

17. 3. 2022

Publikacije UNESCO odsevajo aktualno družbeno dogajanje

Marčevski ALADIN Online Alert je jubilejni – 40. po vrsti. Ob ogledu nam najprej pade v oči novo ime mreže, ki jo naslavlja. S tem močneje osvetljuje dolgoletno osredotočenost Inštituta UIL na vseživljenjsko učenje.

Kolaž slik, ki prikazuje vsebino 39. številke glasila ALADIN Online Alert.

Urednica izpostavlja publikacije, ki so izšle pred kratkim. OECD je izdala Poročilo o trendih za oblikovanje izobraževanj in Priročnik za oblikovanje politik na področju sistemov, ki bodo kos izzivom prihodnosti, za učenje odraslih v mestih in regijah. O aktivnem državljanstvu v času migracij spregovori avtor v članku Globalno državljansko izobraževanje za nedržavljane?, ki je izšel v reviji Journal of Social Science Education. V svoji raziskavi je izhajal s stališča, da je treba migrante, begunce oz. t. i. nedržavljane vključiti v pripravo strategij in programov za globalno državljanstvo.

Predstavljeni sta tudi poročili o Globalnem festivalu učenja in 5. Mednarodni konferenci o učečih se mestih. Mednarodni pogled odločevalcev in praktikov na učinke covida-19 na strokovno in poklicno izobraževanje in usposabljanje obravnava mlade.

Vabljeni k branju teh in drugih publikacij o učenju in izobraževanju odraslih, pismenosti odraslih, vseživljenjskem učenju ter strokovnem in poklicnem izobraževanju in usposabljanju. V Aladinu so razporejene po regijah in dosegljive v prostem dostopu.

Na ALADIN Online Alert se lahko naročite na spletni strani UIL.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content