Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

31. 1. 2023

Publikacija o financiranju učenja in izobraževanja odraslih v Evropi

Evropsko združenje za izobraževanje odraslih – EAEA je sredi lanskega decembra predstavilo publikacijo z naslovom Financing ALE in Europe.

Združenje EAEA že več let pozorno spremlja stanje financiranja učenja in izobraževanja odraslih v Evropi. Glavni cilj projekta FinALE (2015–2018) je bil spremljati, analizirati in izboljšati politike in mehanizme financiranja izobraževanja odraslih. Prav javno financiranje, ki je tudi sicer v ospredju njihovega spremljanja (poročila o pogledu civilne družbe na izobraževanje in učenje odraslih v Evropi), je ključno za finančno vzdržnost sektorja, pa tudi za zagotavljanje kakovostnih priložnosti za učenje.

Delovna skupina združenja za financiranje učenja in izobraževanja odraslih je tokrat vzela pod drobnogled trenutne ravni financiranja izobraževanja in usposabljanja v Evropi, instrumente financiranja ter ključne trende in izzive pri financiranju izobraževanja in usposabljanja. Dokument torej ponuja  pogled na financiranje učenja in izobraževanja odraslih v Evropi iz več zornih kotov, podaja pa tudi priporočila za njegovo finančno vzdržnost tako na ravni oblikovanja politike kot na ravni prakse.

Več lahko preberete na spletni strani EAEA.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content