Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

13. 11. 2023

Prvi nacionalni dan občanske znanosti v Sloveniji

15. novembra bo potekal prvi nacionalni dan občanske znanosti v Sloveniji pod naslovom Odkrivaj, sodeluj, raziskuj: dan Občanske znanosti.

Dogodek predstavlja priložnost za raziskovalce, občane in vse, ki jih zanima področje občanske znanosti, da se srečajo, izmenjajo izkušnje in oblikujejo vizijo za prihodnost tega dinamičnega področja.

Pasica prvega nacionalni dan občanske znanosti v Sloveniji.

Udeleženci bodo med drugim lahko prisluhnili predavanjem na temo odnosa in razmerja med odprto znanostjo in občansko znanostjo. Seznanili se bodo s projektom integracije občanske znanosti v načrtovanje urbanih prostorov, prejeli informacije o temah, ki jih bo obravnavala 5. Evropska konferenca na temo občanske znanosti, ki jo v letu 2024 gosti Dunaj, ter se seznanili s praksami slovenskih projektov na terenu. Poseben poudarek bo na predstavitvi priložnosti, ki jih v podporo razvoju področja v Sloveniji predstavlja nedavno vzpostavljena Mreža občanske znanosti ter analizi aktualnih trendov v mednarodnem okolju.

Dogodek bo v sredo, 15. novembra, v hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana (Mons) kot del konference Dan2 odprte znanost 2023, ki bo potekala v okviru Arnesove konference Mreža znanja. Za sodelovanje na dogodku se je potrebno prijaviti preko uradne spletne strani Dneva odprte znanosti 2023.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content