Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

25. 2. 2022

Prvi letošnji novičnik EAEA napoveduje temo leta

Združenje EAEA bo leto 2022 namenilo transformativnemu učenju in vrednotam. To temo bodo obravnavali tudi na generalni skupščini in letni konferenci 30. in 31. maja v Mechelenu v Belgiji. Več o tej temi lahko preberete tukaj.

V prvi letošnji številki novičnika EAEA spodbujajo k prijavi na razpis za Grundtvig nagrado EAEA. Ta vsako leto izpostavlja pobude, ki prinašajo nove ideje, spodbujajo partnerstva in krepijo razumevanje o tem, kako lahko delujemo v izobraževanju odraslih. V letu 2022 je tema nagrade Transformativno učenje in vrednote. Več o razpisu za nagrado Grundtvig najdete tukaj.

Med Novicami o politiki lahko berete o dokumentu, ki ga je pripravila delovna skupina EAEA in v njem podrobneje obravnava konceptualizacijo demokracije v kontekstu digitalizacije, dinamike moči in digitalne politike. Združenje poziva države članice Unesca, naj vključijo predstavnike civilne družbe v priprave na konferenco CONFINTEA VII, ki bo junija 2022, in deli priporočila za prenovljeno vizijo izobraževanja in učenja odraslih. EAEA se je odzvalo na izvedbeni sklep Evropske komisije o okviru ukrepov za vključevanje programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota za obdobje 2021–2027. Preberite izjavo EAEA o vključevanju.

V rubriki Članki in podcasti EAEA ponujajo obilo zanimivega branja. Na primer: Peter Mayo v članku z naslovom Paulo Freire’s pedagogical politics: A 100 years on, ki je objavljen v govorniškem kotičku Elm Magazina, piše, da so ideje Paula Freireja o refleksiji, pristnem dialogu in kritičnem mišljenju še vedno aktualne. Pa to je le prvi med vsemi predlogi.

Ne spreglejte pa tudi novic, povezanih s posameznimi projekti, in napovedi dogodkov.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content