Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

16. 3. 2023

Prva letošnja razprava EPALE: Gradimo veščine za demokratično življenje

Vabimo vas na letošnjo prvo razpravo EPALE. Pridružite se nam v sredo, 29. marca, ob 10. uri, ko bomo razpravljali o veščinah za demokratično življenje

Pisno razpravo bo uvedel prenos v živo, v katerem bodo vabljeni strokovnjaki delili svoje poglede in izkušnje. V razpravi bodo sodelovali: Georg Pirker, predsednik organizacije Democracy and Human Rights Education in Europe (DARE), Giulia Meschino, direktorica Evropskega združenja za poklicno usposabljanje (EVTA), in Elisa Gambardella, podpredsednica platforme za vseživljenjsko učenje (LLLP). Prenosu v živo bo sledila moderirana pisna razprava.

V tej spletni razpravi bo govora o tem, kako spretnosti, kompetence in stališča omogočijo ljudem, da najdejo izpolnitev v svojem življenju in se prilagodijo hitrim spremembam. Spretnosti – bodisi poklicne ali socialne, tehnične ali ključne – pomagajo odraslim pri spopadanju s trenutnimi krizami in jim omogočajo, da se bolj zavedajo svojih možnosti v družbi. To pa povečuje demokratično udeležbo, krepi skupnost in družbeno življenje posameznika.

Namen razprave je raziskati vprašanja, kot so:

  • Kako lahko z zagotavljanjem spretnosti in znanj dosežemo bolj aktivno državljanstvo?
  • Ali naj si učeči se odrasli prizadevajo za ključne kompetence in ne za spretnosti, povezane s posameznim delovnim mestom?
  • Kakšne so širše koristi učenja?

Ne zamudite te odlične priložnosti in se pridružite razpravi. Podrobnosti najdete na spletni strani EPALE.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content