Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

16. 12. 2019

Priročnik Učimo cjeloživotno učiti i poučavati

Po študijskem obisku hrvaških kolegov iz ustanove za izobraževanje odraslih Dante, ki deluje na Reki, je knjižnica Andragoškega centra Slovenije bogatejša za strokovni priročnik za učitelje v izobraževanju odraslih.

Knjiga Učimo cjeloživotno učiti i poučavati (2018) je, kot je zapisano v uvodu, namenjena strokovnjakom, ki delajo v izobraževanju odraslih ali se na to pripravljajo. V ospredje sta postavljena kakovostni učni proces in kakovostno delo učitelja: komunikacijski slog, načini motiviranja, uresničitev učnega procesa in način vrednotenja dosežkov udeležencev. To so hkrati tudi opomniki: kakšen učitelj sem in kakšen bi želel biti?

V posameznih poglavjih so opredeljeni družbeni in gospodarski vplivi na izobraževanje odraslih, definicije andragogike, analiza potreb in načrtovanje učnega procesa, učni proces v izobraževanju odraslih. Zadnja tri poglavja se ukvarjajo s konkretno vsebino učiteljevega dela z odraslimi. Pod naslovi Učenje in poučevanje odraslih, Komunikacija in skupinska dinamika ter Vrednotenje v izobraževanju odraslih avtorji podajajo priporočila za delo v razredu.

Vsako posamezno poglavje podaja tudi konkretne uporabne vaje in primere za obravnavano temo. Sledi seznam uporabljene literature, tako da lahko bralec vsebino tudi podrobneje preuči. Publikacija je barvita, pestra, vsebuje številne ilustracije in grafične prikaze.

Priročnik najdete med knjigami v Knjižnici ACS, dostopen pa je tudi v e-različici.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content