Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

5. 1. 2021

Pridružite se Tednu pisanja z roko

Društvo Radi pišemo z roko (http://www.pisemozroko.si/) letos že šestič organizira Teden pisanja z roko, ki ga od 18. do 22. januarja 2021 pripravljajo skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom za šolstvo RS. Akcijo je s svojim na roko napisanim nagovorom podprla tudi ministrica, dr. Simona Kustec.

Namen Tedna pisanja z roko je ozavestiti mlajše in starejše o pomenu te spretnosti, ki ji pripisujemo vedno manj pomena. Pisanje z roko je izvirna človekova spretnost, ki jo lahko krepimo in razvijamo le z vajo. Raziskave kažejo, da naši možgani bolje delujejo pri pisanju z roko kot pri pisanju z računalnikom. Informacija, ki jo napišemo z roko, se v spominu zadrži dlje časa. Pri tovrstnem pisanju se nam utrne več idej, ohranjamo pa tudi dolgotrajnejšo pozornost. S tem prispevamo k ohranjanju finih motoričnih spretnosti, ki so potrebne za večstranski razvoj osebnosti.

Osrednja tema letošnje akcije je Pišem pismo prijatelju. Tema je široka in tako dopušča veliko možnosti za prilaganje in ustvarjalnost. Pišete lahko mami, očetu, babici, dedku, bratu, sestri ali drugim sorodnikom, pišemo lahko sošolcu, sosedu, županu, župniku, prodajalki, pismonoši … torej vsakomur, ki ga imate za prijatelja. Možnosti je res veliko.

Osrednji dogodek Tedna pisanja z roko 2021 bo 18. januarja gostila Osnovna šola Selnica ob Dravi, če bodo le razmere to dovolile.

Letošnji ambasadorji Tedna: dr. Erik Brecelj, kirurg in aktivist, Urša Menart, režiserka in scenaristka, in Tadej Pogačar, kolesarski šampion. Njihovi rokopisi krasijo letošnji plakat.

V Teden pisanja z roko se vključuje vsako leto več šol in drugih izobraževalnih ustanov. V lanskem letu je sodelovalo skoraj 50.000 udeležencev, tj. učencev, dijakov in učiteljev osnovnih in srednjih šol. Pridružite se še vi!

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content