Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

3. 9. 2020

Pridružite se nam na nacionalnem odprtju TVU 2020

Nacionalno odprtje je uvod v pestro dogajanje letošnjih Tednov vseživljenjskega učenja, ki bo od 4. septembra do 9. oktobra opozarjalo na vlogo, ki jo ima učenje na vseh področjih našega življenja – v formalnem procesu pridobivanja znanja, pri delu, osebnostni rasti ter sobivanju v različnih skupnostih. Na stotine dogodkov in prirediteljev po vsej državi bo širilo virus učenja med mladimi in odraslimi, že vključenimi in tistimi, ki še omahujejo in zato potrebujejo zgled in spodbudo.

Otvoritvena prireditev, ki so jo vsa leta odlikovale uspešne zgodbe učečih se odraslih, je zaradi varnostnih ukrepov proti širjenju covida-19 prestavljena v virtualno okolje. Drugačna, a nič manj navdihujoča je tudi njena vsebina.

Vabimo vas torej, da nacionalno odprtje TVU spremljate 4. septembra ob 11. uri prek vstopne točke dogodka na spletišču TVU, FB TVU in drugih spletnih okolij. Prireditev bosta uvedli videoposlanici predsednika RS, gospoda Boruta Pahorja, in ministrice za izobraževanje, znanost in šport, dr. Simone Kustec. V nadaljevanju bo spregovorilo 25 znanih in manj znanih osebnosti, zvestih privržencev vseživljenjskega učenja. Njihove izjave bo podprla premierno predvajana himna Moč in radost v izvedbi reperja Zlatka.

Program bo trajal dobro uro, kasneje pa bo na voljo kot celota in po sestavnih delih prek spletne strani TVU.

Naj vas slovesnost spodbudi, da v naslednjih petih tednih obiščete katero od prireditev v vašem okolju! Najdete jo v obsežnem koledarju TVU.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content