Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

18. 11. 2021

Pridružite se nam na forumu o prihodnosti dela in spretnosti

Andragoški center Slovenije vabi 25. novembra na četrti virtualni forum projekta EPUO. Forumu o prihodnosti dela in spretnosti pripravljamo ga v sodelovanju z zanimivimi govorci.

Beseda bo tekla o tem, da digitalizacija in druge oblike tehnološkega napredka vse pomembneje vplivajo na naše življenje in delo. Posledično moramo nenehno pridobivati nove spretnosti ter krepiti tiste, ki so stalno relevantne in uporabne.

V prvem programskem sklopu se bomo seznanili z napovedovanjem spretnosti, ki jih bodo narekovali bodoči poklici, ter poskusom odpravljanja neskladij med ponudbo in povpraševanjem po spretnostih na trgu dela. Z obojim se ukvarja Evropski center za razvoj poklicnega izobraževanja in usposabljanja (Cedefop). Njihovi predstavniki se povezujejo z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki si prizadeva vzpostaviti karierno platformo v Sloveniji. Poklicno izobraževanje in usposabljanje je velikega pomena za zagotavljanje digitalnih in praktičnih spretnosti, po katerih trg dela povprašuje. Digitalizacija mu prinaša potenciale, a tudi preizkušnje. Pobliže bomo z vidika zaposlenih in udeležencev spoznali BIC Ljubljana – izobraževalni center prihodnosti.

Pasica foruma Prihodnost dela in spretnosti.

V drugem sklopu bo govor o konceptu t. i. trajnostnega dela, ki pomeni usklajevanje delovnih in bivanjskih pogojev ter spodbuja podaljševanje delovne dobe. Brez vseživljenjskega učenja, torej tudi učenja in usposabljanja v kasnejših letih, koncept ne bo uresničljiv. Ali nam lahko učni kompas, ki ga promovira OECD, pomaga najti pravo smer v skrajno kompleksni družbeno-ekonomski situaciji? In kakšni bodo prihodnji scenariji učenja in dela?

Pogled na opisane prepletene in zapletene teme bo zaokrožil dr. Miha Mazzini s prispevkom o odnosu do dela v sodobnem svetu.

Več o vsebini ter programu najdete na spletni strani dogodka.

Svojo udeležbo prijavite do 23. novembra. Povezavo na dogodek boste prejeli v povratnem sporočilu ter dan pred dogodkom.

Pasica s povabilom na zadnje tri forume EPUO v letu 2021.

V projektu EPUO smo že izpeljali forume o migracijah, digitalni preobrazbi družbe ter zeleni preobrazbi družbe. Načrtujemo še foruma o izzivih starajoče se družbe ter vključenosti in dejavnem državljanstvu.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content