Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

18. 8. 2021

Pridružite se Nacionalnemu mesecu skupnega branja 2021 (8. september–10. oktober)

Priprave na Nacionalni mesec skupnega branja – NMSB 2021 ter akcijo Beremo skupaj so že v teku. Vabimo vas, da se nam tudi letos pridružite pri akcijah za spodbujanje bralne pismenosti in kulture.

Temelje kakovosti in prisotnosti družinske pismenosti že četrto leto pomaga krepiti Mreža za družinsko pismenost in bralno kulturo v Sloveniji, ki je zasnovana medresorsko.

NMSB 2021 bomo 8. septembra tradicionalno začeli z nacionalnim posvetom v Cankarjevem domu. Na letošnjem, ki smo ga naslovili Zapeljevanje v branje ali kako branje živi na spletu, boste lahko spoznali nove trende pojavljanja knjig in branja na spletu ter se seznanili, kako navduševati in spodbujati k branju prek različnih spletnih orodij in družabnih omrežij.

Tudi tokrat želimo, da na področju izobraževanja odraslih postane vidno vse, kar razvijamo in ponujamo na področju branja in bralne kulture za odrasle in za različne generacije.

Vabimo vas k sodelovanju pri dopolnjevanju Dogodkovnika 2021 – spletne aplikacije na naslovu https://nmsb.pismen.si/, kjer omogočamo vpisovanje dogodkov po vsej Sloveniji ter v zamejskem in zdomskem prostoru, ki različne ciljne skupine nagovarjajo k branju (literarna srečanja, branja, promocijski dogodki …). Lahko so namenjeni zaprtemu krogu ali pa so odprti za vso javnost. Z dogodkovnikom skušamo vzpostaviti skupno mesto, t. i. bralni zemljevid, za čim večje število raznovrstnih dogodkov za najširšo javnost.

Če ste že sodelovali pri lanski skupni akciji in ste dogodke že vpisovali, potem ponovna registracija ni potrebna in se lahko prijavite z obstoječim uporabniškim imenom in geslom (če ju nimate več, nam pišite na naslov dogodkovnik@acs.si). V nasprotnem primeru je potrebna registracija.

V zvezi s prijavo dogodkov se obrnite na Alenko Štrukelj (alenka.strukelj@acs.si). Tehnične težave rešuje Franci Lajovic (franci.lajovic@acs.si). Na vsebinska vprašanja pa bo odgovorila Petra Potočnik (petra.potocnik@bralnaznacka.si).

Avtorica podobe Nacionalnega meseca skupnega branja 2021 – NMSB 2021 je Tanja Komadina – ilustratorka in striparka.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content