Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

20. 5. 2020

Pridružite se Nacionalnemu mesecu skupnega branja 2020 (8. september–11. oktober)

Priprave na Nacionalni mesec skupnega branja ter akcijo Beremo skupaj so že v teku. Vabimo vas, da se nam tudi letos pridružite pri akcijah na področju bralne pismenosti in bralne kulture, ki jih sedaj že tretje leto spodbujamo medresorsko v okviru Nacionalne mreže za bralno pismenost. 

Tudi tokrat želimo, da na področju izobraževanja odraslih postane vidno vse, kar razvijamo in ponujamo na področju branja in bralne kulture za odrasle in za različne generacije. 

Vabimo vas k sodelovanju pri dopolnjevanju Dogodkovnika 2020 – spletne aplikacije na naslovu https://nmsb.pismen.si/, kjer omogočamo vpisovanje dogodkov po vsej Sloveniji ter v zamejskem in zdomskem prostoru, ki različne ciljne skupine nagovarjajo k branju (literarna srečanja, branja, promocijski dogodki …). Lahko so namenjeni zaprtemu krogu ali pa so odprti za vso javnost. Z dogodkovnikom skušamo vzpostaviti skupno mesto, t. i. bralni zemljevid, za čim večje število raznovrstnih dogodkov za najširšo javnost.

Če ste že sodelovali pri lanski skupni akciji in ste dogodke že vpisovali, potem ponovna registracija ni potrebna in se lahko prijavite z obstoječim uporabniškim imenom in geslom (če ju nimate več, nam pišite na naslov dogodkovnik@acs.si). V nasprotnem primeru je potrebna registracija.

V zvezi s prijavo dogodkov se obrnite na Aljo Verdenik (alja.verdenik@acs.si).  Tehnične težave rešuje Franci Lajovic (franci.lajovic@acs.si). Na vsebinska vprašanja pa bo odgovorila Petra Potočnik (petra.potocnik@bralnaznacka.si).

Podobo Nacionalnega meseca skupnega branja 2020 – NMSB 2020 prispeva Javna agencija za knjigo Republike Slovenije iz projekta Radi beremo.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content