Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

1. 12. 2020

Pridružite se Forumu prostovoljstva 2020

Slovenska filantropija pripravlja Forum o prostovoljstvu z naslovom Vloga prostovoljstva v dolgoživi družbi, ki ga bodo izvedli prek spleta.

Prostovoljstvo je prepoznano kot pomembna dejavnost, ki omogoča široko vključevanje starejših v družbo in zvišuje kakovost bivanja vseh ljudi v skupnosti. Starejšim omogoča uporabo pridobljenih znanj in izkušenj, širjenje socialnih mrež, preprečevanje osamljenosti in izolacije. Posledično tako ohranja in krepi telesno in duševno zdravje ter dobro počutje. Preko prostovoljstva starejši prevzemajo tudi nove družbene vloge, ki jih ljudje potrebujemo, ko se otroci osamosvojijo, še bolj pa ob odhodu v pokoj.

Vabimo vas, da se v četrtek, 3. decembra 2020, med 10. in 11.15 pridružite spletni okrogli mizi, na kateri bodo sodelovali dr. Vladimir Prebilič, župan občine Kočevje, Jerica Laznik, mentorica v programu Starejši za starejše, Zveza društev upokojencev, Anu Kahuna, vodja programa Zavoda Sopotniki, izr. prof. dr. Jana Mali, Fakulteta za socialno delo. Dogodek bo povezovala Tereza Novak, izvršna direktorica Slovenske filantropije.

Podrobnosti o dogodku in prijavni obrazec najdete tukaj.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content