Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

19. 2. 2021

Pridružite se Forumu na visoki ravni o individualnih izobraževalnih računih

Digitalni in zeleni prehodi ter motnje na trgu dela po pandemiji novega koronavirusa ustvarjajo, uničujejo ali bistveno spreminjajo zahteve po spretnostih za številna delovna mesta. Kako lahko zagotovimo, da nihče ne bo ostal brez potrebne podpore za spopadanje s temi izzivi? Na to vprašanje bo skušal ogovoriti dvodnevni spletni dogodek The High-level forum on individual learning accounts (ILAs), ki bo v četrtek in petek, 4. in 5. marca 2021, med 9.30 in 12. 30 (program).

Konferenca je del širšega posvetovanja o tem, ali je lahko individualni izobraževalni račun (IIR) koristno orodje za podporo pri izpopolnjevanju in prekvalifikaciji Evropejcev in kako bi pri tem lahko pomagala morebitna pobuda EU.

Kaj je IIR?  To je instrument za povečanje izobrazbenega kapitala, s katerim lahko država spodbudi povpraševanje po izobraževanju med odraslimi in uvede učinkovit mehanizem za spodbujanje izobraževanja manj izobraženih.

Forum bo združil različne deležnike: odločevalce, socialne partnerje, predstavnike nevladnih in izobraževalnih organizacij in učitelje, predstavnike mednarodnih organizacij in agencij EU, raziskovalce, vidne mednarodne strokovnjake in druge. Na dogodku bo prostor tudi za vprašanja in komentarje udeležencev.

Na spletni strani dogodka bo objavljena povezava, preko katere bo mogoče dogodek spremljati.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content