Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

14. 5. 2019

Pridružite se Evropskemu tednu poklicnih spretnosti

Evropska komisija bo letos med 14. in 18. oktobrom organizirala četrti Evropski teden poklicnih  spretnosti – ETPS (The European Vocational Skills Week – EVSW).

Cilj festivala s sloganom Odkrij svoj talent! (Discover your talent!), ki bo letos v Helsinkih, je navdihovati ljudi vseh starosti, da s pomočjo poklicnega izobraževanja in usposabljanja odkrivajo, uporabljajo in izboljšujejo svoje znanje in spretnosti. Oglejte si povabilo Marienne Thyssen, evropske komisarke za zaposlovanje, socialne zadeve, spretnosti in mobilnost dela.

Prijavite dogodke v Evropskem tednu poklicnih spretnosti že zdaj!

Kakovostni primeri dobrih praks, zgodbe učečih se in druge dejavnosti, ki bodo potekale od 14. in 18. oktobra, ne bodo omejeni le na Helsinke. Različne dogodke bodo prirejali na nacionalni, regionalni in lokalni ravni v državah članicah EU, državah EFTA in državah kandidatkah.

Vključite se tudi vi v pisano paleto festivalskih dogodkov, s čemer boste pomembno prispevali k promociji Slovenije in poklicnega izobraževanja in usposabljanja v Sloveniji ter njegove prepoznavnosti.

Se sprašujete, kako sodelovati?

Sledite korakom, ki so predstavljeni v letaku: pripravite svoj dogodek, vpišite ga v obrazec na spletni strani https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/register-your-VocationalSkillsWeek2019, po prijavi boste prejeli potrdilo, navodila in komunikacijski pripomoček, potem pa si oglejte svoj dogodek na zemljevidu letošnjega Tedna in ga izmenjajte z drugimi organizatorji na Facebooku.

Prepoznajte odlične posameznike, skupine, projekte

Odličnost poklicnega izobraževanja in usposabljanja (VET) je mogoče prikazati s priznanjem predanim ljudem, organizacijam in izjemnim projektom. Tudi letošnji  ETPS bo obeležil najboljše zgodbe.

V treh letih je med navdihujočimi zgodbami tudi predstavitev projekta Steklarne Rogaška Firing up the glass industry.

Če v svoji sredi prepoznate posameznike, ki kot izvajalci in sodelujoči v procesu poklicnega izobraževanja pomembno prispevajo k razvoju ter dosegajo lepe rezultate, jih predlagajte za nagrade  Evropskega tedna poklicnih spretnosti.

Namen nagrad ni izpostaviti absolutno najboljših, temveč pokazati dobre primere v poklicnem izobraževanju in usposabljanju ter motivirati, navdihniti in predstaviti prednosti poklicnega izobraževanja in usposabljanja. Podrobnosti so objavljene na spletni strani https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/awards-vet-excellence-2019_en.

Poskrbimo skupaj za promocijo Slovenije in slovenskega poklicnega izobraževanja in usposabljanja, ki je pomembno tako za mladino kot za odrasle vseh starosti in življenjskih obdobij.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content