Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

25. 2. 2020

Pridružite se brezplačnim dogodkom v Tednu odprtega izobraževanja

Evropsko omrežje za e-učenje – EDEN vabi, da se udeležite dogodkov, ki jih prirejajo v Tednu odprtega izobraževanja (Open Education Week – OEWeek) med 2. in 6. marcem 2020.

Kaj je odprto izobraževanje?

Odprto izobraževanje zajema vire, orodja in prakse, ki so na voljo brezplačno. Tak način izobraževanja združuje tradicionalni pristop osvajanja znanja in uporabo tehnologije 21. stoletja. Več o tem si lahko preberete na spletni strani Tedna.

Teden odprtega izobraževanja (2.– 6. 3. 2020) 

Cilj Tedna je dviganje zavedanja o možnostih  brezplačnih in odprtih izobraževalnih priložnostih, ki obstajajo za vsakogar, povsod in prav zdaj. Tak način izobraževanja lahko pomaga ljudem, da lažje izpolnijo svoje izobraževalne cilje, bodisi za razvoj znanj in spretnosti za potrebe dela, kot pomoč pri formalnem izobraževanju, učenju česa, kar nas osebno zanima, ali pa za iskanje dodatnih učnih virov.

Teden koordinira Konzorcij za odprto izobraževanje (The Open Education Consortium) – združenje več kot sto ustanov in organizacij po svetu, ki so zavezane idealom odprtega izobraževanja. Univerze, visoke šole, šole in druge organizacije z vsega sveta so se združile, da bi pokazale, kaj počnejo, da bi izobraževanje postalo bolj odprto, brezplačno in dostopno vsem.

Pridružite se brezplačnim spletnim dogodkom, ki jih lahko poiščete tukaj, in spletnim seminarjem, na katere se prijavite tukaj.

Ne pozabite se registrirati, saj bo omrežje EDEN izdalo digitalno značko (open badges), s katerimi bo potrdilo vašo udeležbo na teh dogodkih.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content