Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

18. 6. 2019

Pridružite se akciji Nacionalni mesec skupnega branja in napovejte svoje dejavnosti v spletnem dogodkovniku

Prvi Nacionalni mesec skupnega branja (NMSB), ki je potekal lani med 8. septembrom (mednarodnim dnevom pismenosti) in 8. oktobrom, je uspel.

V spletnem dogodkovniku je bilo zabeleženih kar 709 dogodkov, ki jih je 183 izvajalcev pripravilo po celi Sloveniji, zamejskem in tudi zdomskem prostoru.

NMSB z letošnjo ponovitvijo tako prerašča v vsakoletno nacionalno akcijo promocije branja. Letos bo potekala med 8. septembrom (mednarodnim dnevom pismenosti) in 13. oktobrom (zaključkom ®Tedna otroka).

Eden od pomembnih ciljev NMSB je gradnja nacionalne mreže za bralno pismenost in bralno kulturo, ki smo jo lani začeli graditi na Andragoškem centru Slovenije. S sodelovanjem različnih deležnikov bomo lahko krepili pomen bralne kulture in pismenosti ter tako omogočili celovitejšo skrb za to pomembno področje. Prav zato v okviru nacionalne mreže letos pripravljamo posebno spletno stran namenjeno zgodnjemu spodbujanju pismenosti in bralne kulture v okviru družine, ki bo pričela delovati prav v mesecu skupnega branja 2019.

Letos se z NMSB pridružujemo evropski bralni kampanji Evropa bere (EURead), ki povezuje že obstoječe bralne aktivnosti po vsej Evropi. Njen namen je dvig zavesti o pomembnosti izobraževanja in pismenosti v zgodnjem otroštvu. Skupni cilj kampanje je dati vsakemu državljanu možnost postati bralec in polno sodelovati v evropski družbi.

Vabimo vas, da se pridružite letošnjemu Nacionalnemu mesecu skupnega branja. V spletnem dogodkovniku napovejte in na kratko predstavite svojo dejavnost, projekt ali program, ki ga boste izvedli v času NMSB 2019 (ali kasneje) kjerkoli v Sloveniji ali slovenskem kulturnem prostoru v tujini.

Več o NMSB 2019 je na voljo na spletni strani akcije.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content