Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

10. 8. 2023

Predstavljene so tudi podjetniške kompetence v poklicnem izobraževanju in usposabljanju petih evropskih držav

V 132. številki novičnika Cedefop predstavlja časovnico politik poklicnega izobraževanja in usposabljanja v Evropi. Gre za bogato zbirko strategij, akcijskih načrtov, pravnih aktov, predpisov in praktičnih ukrepov na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja ter vseživljenjskega učenja v državah članicah EU, na Islandiji in Norveškem.

Cedefopova raziskava o vrednosti mikrokvalifikacij kaže na njihov naraščajoči trend v izobraževanju in usposabljanju. Obravnava njihov pomen, omejitve ter izzive, s katerimi se je treba spopasti, če želimo čim bolj povečati njihovo vrednost za delavce, učence in trg dela.

Cedefop aktivno spodbuja ustanove poklicnega izobraževanja in usposabljanja iz 29 držav k sodelovanju v mreži ReferNet. Njihov cilj je povečati vlogo mreže pri izmenjavi znanj in političnih spoznanj na tem področju po vsej Evropi.

Del programa španskega predsedovanja EU so zelena in digitalna preobrazba ter z njima povezane potrebe po spretnostih, ki jih spodbuja evropsko leto spretnosti.

Kolaž slik, ki prikazuje vsebino 132. številke novičnika Cedefopa.

Predstavljajo osem novih Cedefopovih publikacij. Med njimi boste našli poročila o podjetniških kompetencah v poklicnem izobraževanju in usposabljanju v Avstriji, Franciji, na Finskem, Švedskem in Hrvaškem. Vabijo k poslušanju 19. epizode Cedefopovega podkasta, v katerem je govora o digitalnem vajeništvu. Za konec vabijo na štiri dogodke v septembru in oktobru:

Starejše številke novičnika najdete tukaj.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content