Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

21. 12. 2023

Predstavljamo nov novičnik za družinsko pismenost

Novembra smo začeli izdajati eNovičnik za družinsko pismenost. V njem vas bomo enkrat mesečno obveščali o novostih s spletne strani za družinsko pismenost ter zanimivih vsebinah in dogodkih s tega področja.

Novičnik namenjamo strokovnim delavcem, ki želite biti na tekočem z novostmi s področja družinske pismenosti, staršem, ki želite vpeljati več pismenosti – bralne ali kakšne druge – v vsakdan vaše družine, pa ne veste, kje začeti, ter vsem drugim, ki jih področje družinske pismenosti zanima.

V novembrski izdaji pišemo o obisku članic uredniškega odbora spletne strani za družinsko pismenost v Celovcu, vabimo k branju bloga dr. Barbare Baloh, v katerem piše, zakaj je pomembno, da otroku beremo že od rojstva; predstavljamo plakate za spodbujanje branja s skupnim naslovom Igre za po poti in doma in vabimo na novembrske dogodke.

Kolaž fotografij, ki prikazujejo vsebino novembrske in decembrske številke eNovičnika za družinsko pismenost.

Decembrski novičnik prinaša odziv dr. Sabine Fras Popovič na slabše rezultate v matematični, naravoslovni in predvsem bralni pismenosti, ki jih je pokazala zadnja raziskava PISA, pogled mag. Barbare Hanuš na 39. Slovenski knjižni sejem in vabilo k ogledu posnetkov prispevkov letošnjega strokovnega posveta ABC Bralne pismenosti. Predstavljajo tudi primer dobre prakse: spodbujanje bralne kulture pri najmlajših v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper. Ali poznate Lahkonočnice? Jubilejna deseta serija Lahkonočnic je namenjena spodbujanju pripovedovanja.

Vse to in še več lahko preberete v zadnji izdaji novičnika za družinsko pismenost. Nanj se lahko tudi naročite.

Izdajanje novičnika finančno podpirata Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje RS in Ministrstvo za kulturo RS.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content