Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

6. 5. 2024

Predstavitev knjige Krhka ravnotežja v Slivju

Vabimo vas na predstavitev knjige dr. Nevenke Bogataj Krhka ravnotežja s podnaslovom Podnebne spremembe in odziv nanje v primorskih agrarnih skupnostih. Pogovor na temo primorskih agrarnih skupnosti bo v torek, 7. maja, ob 19. uri v vaškem domu v Slivju. Povezovala ga bo izr. prof. dr. Katja Hrobat Virloget.

Na srečanju bo mogoče knjigo dobiti. Hkrati bo to priložnost pogovora o vsem dobrem, kar prinaša fenomen kolektivno organiziranih srenjskih skupnosti oz. po domače »iusarjev«.

Naslovnica knjige Krhka ravnotežja s citatom dr. Katje Hrobat Virloget: »Največja odlika knjige so njeni odgovori na pereča sodobna družbena in podnebna vprašanja, ki rešitev ponujajo v stoletja starih tradicionalnih oblikah skupnosti in njihovega tradicionalnega trajnostno naravnanega znanja, ki niso podlegle uničujočim kapitalističnim lastninskim trendom sodobnega časa.«

Srečanje organizira Občina Hrpelje-Kozina v sodelovanju s Fakulteto za humanistične študije UP in UNESCO katedro ter projektom Geodetska znamenja kot materialni pričevalci razvoja geodetskih mrež na Slovenskem, ki ga vodi dr. Mihaela Triglav Čekada.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content