Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

16. 2. 2024

Predstavitev knjige Krhka ravnotežja v Knjižnici Cirila Kosmača Tolmin

Vabimo na predstavitev knjige Krhka ravnotežja, ki je nastala v projektu Podnebni cilji in vsebine v vzgoji in izobraževanju.

Knjiga obravnava Primorsko v luči podnebnih sprememb in odzivnosti njenih agrarnih skupnosti nanje. Spisalo in oblikovalo jo je več avtorjev, zlasti domačinov. V njej so zbrani novi podatki in spoznanja, ki nadgrajujejo zbornik Slovenske srenje kot izročilo in priložnost. Predstavlja tudi zamejske agrarne skupnosti in prinaša smernice za nadaljnje delovanje.

Naslovnica publikacije Krhka ravnotežja in citat iz recenzije izr. prof. dr. Katje Hrobat Virloge: »Knjiga je vrhunska znanstvena monografija, iz katere bi se morali učiti ne le člani in nečlani agrarnih skupnosti, temveč prav vsi, ki se v podnebnih in družbenih izzivih sodobnega časa sprašujemo, kako naprej. Odgovor je jasen, za trajnostno naravnano sodobnost in prihodnost se vrnimo spet k stoletja starim tradicionalnim znanjem, ki ga v sebi hranijo agrarne skupnosti.«

Dogodek bo v torek, 20. februarja 2024, ob 18. uri, v Knjižnici Cirila Kosmača Tolmin. Pred predstavitvijo ob 17:15 pa bo v istih prostorih novinarska konferenca.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content