Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

6. 5. 2021

Povabilo na spletno razpravo EPALE o razvijanju veščin za zdravo življenje v dobi covid

Izobraževanje odraslih se na različne načine odziva na izzive, ki jih je sprožila zdravstvena kriza v zadnjem obdobju. Zdravje, finančna pismenost in odpornost so postale v tem času pomembne teme. Prav pismenost za zdravje ima pomembno vlogo pri opolnomočenju državljanov z veščinami, ki jih potrebujejo za osmislitev informacij, povezanih z zdravjem, in s sprejemanjem odločitve v zvezi s tem.

Na naslednji razpravi skupnosti EPALE bo govora prav o tem – razvijanju veščin za zdravo življenje v dobi, ki jo zaznamuje covid-19.

Vabimo vas, da delite svoje izkušnje in poglede o tem, kako naj izobraževalni programi za odrasle vključujejo pismenost za zdravje v obdobju pandemije. Razprava bo tekla v torek, 20. maja 2021, med 10. in 16. uro.

Strokovnjaki iz Evropske mreža za temeljne zmožnosti (EBSN) in Evropskega partnerstva za zdravje, pravičnost in dobro počutje (EuroHealthNet) bodo uvodoma predstavili mednarodne pobude na področju pismenosti za zdravje, katerih namen je premagovanje neenakosti pri zdravju državljanov.

Uvodni razpravi, ki bo potekala v živo, bo sledila pisna razprava, ki ponuja vsem sodelujočim priložnost za sodelovanje. Moderatorja razprave bosta Graciela Sbertoli, generalna sekretarka EBSN, in Tamás Harangozó, urednik pri EBSN. 

Stran za komentarje, kamor lahko zapišete svoje misli in predloge, je na voljo že od četrtka, 6. maja. Tam boste lahko 20. maja spremljali tudi spletno razpravo.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content