Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

7. 1. 2022

Povabilo na spletni seminar Iz klopi na splet – uporaba avtorskih del v izobraževanju

Pouk preko spleta je spremenil način uporabe avtorskih del v izobraževalne namene. Ponovno so se odprla vprašanja, na katera že prej ni bilo zadovoljivih odgovorov.

Zakon o avtorskih in sorodnih pravicah (ZASP) že od leta 1995 predvideva izjemo, ki omogoča prosto uporabo avtorskih del za namene pouka. Predlog sprememb tega zakona, ki je trenutno v procesu sprejemanja, pa ni v korist izobraževalnim ustanovam. Grozi jim celo plačilo licenčnin in pogajanje z imetniki avtorskih pravic.

Slika prikazuje omejen dostop do avtorskih del.

Kaj torej lahko storite izobraževalci, izobraževalne in raziskovalne ustanove, da bo avtorsko pravo končno prikrojeno sodobnim izobraževalnim procesom? Katere vsebine lahko izobraževalci že sedaj uporabljate pri pouku in na kakšen način?

Na vsa ta vprašanja bodo poskušali odgovoriti na spletnem seminarju o uporabi avtorskih del v izobraževanju, 27. januarja 2022, ob 14. uri.

Če imate problem ali primer iz prakse, o katerem bi želeli razpravljati, lahko svoja vprašanja že vnaprej pošljete na sasa.krajnc@arnes.si najkasneje do 24. januarja 2022.

Prenos bo potekal na portalu Arnes Video.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content