Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

29. 7. 2021

Povabilo na ogled razstave o treh desetletjih izobraževanja v samostojni Sloveniji

V počastitev 30-letnice osamosvojitve Slovenije je Slovenski šolski muzej pripravil razstavo Tri desetletja izobraževanja v samostojni Sloveniji. Avtorji razstave, ki je na ogled v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova cesta 16, 1000 Ljubljana vse do konca poletja, so Anton Arko, Klara Keršič, Marko Ljubič, in mag. Stane Okoliš.

Razstava predstavlja pomembnejše korake na poti izobraževanja, ki smo jih prehodili od osamosvojitve do danes. Zainteresirano javnost skuša opozoriti na ključne dogodke, ki so pripomogli k demokratizaciji in osamosvojitvi slovenskega šolskega sistema ter podati informacije o pomembnejših spremembah v preteklih tridesetih letih.

Razstavo bogatita tudi dva panoja o izobraževanju odraslih. Izobraževanje odraslih se je po osamosvojiti končno začelo sistemsko urejati in financirati. Po ustanovitvi Andragoškega centra Slovenije (1991) je bila leta 2018 uzakonjena, v začetku leta 2021 pa tudi vzpostavljena javna služba na področju izobraževanja odraslih.

Več o razstavi najdete na spletni strani Slovenskega šolskega muzeja.

Slovenski šolski muzej bo predvidoma v prvi polovici septembra izdal še knjižico o razstavi v digitalni in tiskani obliki. V drugi polovici leta pa bo o treh desetletjih izobraževanja v samostojni Sloveniji izšla tudi tematska številka njihove revije Šolska kronika.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content