Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

23. 7. 2020

Povabilo na nacionalni medresorski posvet Branje kot vrednota?

S celodnevnim nacionalnim medresorskim posvetom o bralni kulturi in bralni pismenosti Branje kot vrednota?, ki bo v torek, 8. septembra 2020, v Cankarjevem domu, se bo uradno pričel Nacionalni mesec skupnega branja 2020.

Posvet bo namenjen skupnemu razmisleku o ozaveščanju širše javnosti o pomenu branja, bralne pismenosti in bralne kulture. V dopoldanskem delu načrtujejo predavanja in okrogle mize/pogovore na temo branja, bralne pismenosti, razvoja bralne kulture, aktivne vloge mladih, medpredmetnega povezovanja, družinske pismenosti, pomenu branja za gospodarstvo ipd., v popoldanskem delu pa bodo predstavili različne projekte, dobre prakse ter podporno okolje.

Dogodek pripravljajo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo (ZRSZ), Ministrstvo za kulturo, Javna agencija za knjigo, Andragoški center Slovenije, Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS, Cankarjev dom ter Bralno društvo Slovenije. S posvetom želijo prispevati k povezovanju vseh pomembnejših ustanov in posameznikov, ki delujejo na tem področju, hkrati pa spodbuditi zavedanje o pomenu branja na vseh področjih, kot so zdravje, družina, gospodarstvo …

Oglejte si vabilo in program dogodka.

S prijavo (e-prijavnica), ki je mogoča od 20. julija do 4. septembra 2020, si zagotovite udeležbo na posameznih programskih sklopih. Število udeležencev je omejeno, zato pohitite s prijavami.

Podrobnosti najdete na spletni strani ZRSZ.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content