Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

22. 5. 2024

Posvet o rezultatih evalvacije programa Erasmus+ za področje izobraževanja odraslih

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje (MVI) v sodelovanju z javnim zavodom Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) pripravlja posvet, na katerem bodo predstavili nacionalno poročilo o programu Erasmus+ za področje izobraževanja odraslih.

Dogodek bo v torek, 28. maja 2024, ob 10. uri, v prostorih MVI.

Citat iz povzetka Evalvacije programa Erasmus+ za obdobje 2014–2023: »Nacionalno poročilo Erasmus+ je dragocen vir za oblikovanje politik na ravni EU in nacionalni ravni, omogoča vpogled v posebnosti, potrebe in izzive ter predstavlja uspešne prakse, ki lahko nadgradijo prihodnje cikle programa. Poročilo je torej ključnega pomena za sledenje napredku in ocenjevanje vpliva programa, nudi osnovo za strateško odločanje in implementacijo izboljšav na vseh ravneh izobraževalnega sistema.«

Program Erasmus+ je eden izmed pomembnejših in uspešnejših programov Evropske unije. Danes je že skoraj nepogrešljiv del izobraževalnih sistemov posameznih držav članic. Njegove učinke na različne načine zaznavamo in spremljamo tudi v Sloveniji. Na podlagi Uredbe o programu Erasmus+ so pripravili nacionalno poročilo, ki ga je uredila dr. Alenka Braček Lalić.

Predstavlja celovit pregled uspešnosti, učinkovitosti in vpliva programa Erasmus+ na izobraževanje ter usposabljanje v Republiki Sloveniji od leta 2014 do 2023. Obsega več izobraževalnih področij, vključno s šolskim, poklicnim in strokovnim, terciarnim izobraževanjem, izobraževanjem odraslih in področjem mladine. V njem so zbrani tudi predlogi in priporočila za izboljšanje programa. 

Prisluhnite predstavitvam strokovnjakov, ki so analizirali učinke programa za področje izobraževanja odraslih, ter širši razpravi o vlogi programa Erasmus+ v Sloveniji.

Prijavite se na tej povezavi.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content