Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

15. 9. 2023

Poletna izdaja VKO novičnika

V najnovejšem novičniku, ki je izšel konec avgusta, so objavljene zanimive novice s področja VKO.

Opozarjajo na interaktivno usposabljanje v angleškem jeziku, ki je namenjeno kariernim svetovalcem, učiteljem, mladinskim delavcem ter drugim, ki se ukvarjajo s karierno orientacijo in želijo bolje razumeti Europass portal.

Pišejo o majskem Euroguidance Cross Border seminaru, ki je bil v Nemčiji. Ob mednarodnem seminarju z naslovom Working as a guidance counsellor in a changing world, so pripravili zbornik, ogledate pa si lahko tudi predstavitve strokovnih delavnic.

Naslovna slika VKO novičnika avgust 2023.

Predstavljajo dva projekta:

  • PreseNEETi se osredotoča na podporo mladim, ki niso zaposleni, se ne izobražujejo ali usposabljajo (NEET), in razvoj programov za izboljšanje njihovega izobraževanja ter družbenega okolja.
  • @Work4NEETs pa se osredotoča na prepoznavanje dobrih praks in izboljšanje ukrepov za mlade med 15. in 29. letom, ki niso zaposleni ali se ne izobražujejo.

Objavljajo tudi pogovor z Mileno Maček Jerala, karierno svetovalko v Biotehniškem centru Naklo.

Ob razpisih za štipendije za deficitarne poklice ter Zoisove štipendije za šolsko leto 2023/2024 ter usmeritvah glede možnosti vpisa študentov v študijskem letu 2023/24 zaradi izrednih razmer pa ne prezrite tudi predstavitev publikacij in napovedi dogodkov.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content