Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

22. 6. 2020

Podprite kampanjo združenja EAEA za nadaljevanje Evropskega programa za učenje odraslih (EPUO)

Evropsko združenje za izobraževanje odraslih – EAEA s svojo kampanjo za nadaljevanje programa EPUO po letu 2020 poziva k odločni politiki izobraževanja in učenja odraslih na evropski ravni. (Več informacij o vlogi programa EPUO boste našli v letaku.)

Danes igra izobraževanje, še zlasti pa izobraževanje in učenje odraslih, bolj kot kadar koli doslej odločilno vlogo pri oblikovanju prihodnosti Evrope. Ljudem daje znanje, spretnosti, stališča in vrednote, da postanejo dejavni, odgovorni in angažirani državljani, ki lahko vplivajo na svoje socialno, gospodarsko in naravno okolje in tako ustvarjajo vključujočo in trajnostno prihodnost za vse.

Učenje odraslih je ključnega pomena za osebni razvoj in socialno vključenost; nujno pa je tudi za uresničevanje potreb po novih spretnostih, ki izhajajo iz potreb trga dela in so potrebna za življenje posameznika v družbi. Več o tem lahko preberete v Manifestu za učenje odraslih v 21. stoletju.

Sedanja kriza zaradi koronavirusa poudarja tudi potrebo po zdravstveni vzgoji, krepitvi odpornosti, spretnostih za starše in digitalnih kompetencah (tudi in zlasti za starejše).

Organizacije za izobraževanje odraslih, ponudniki programov za odrasle, izobraževalci odraslih in vsi, ki se zavedate pomembnosti izobraževanja in učenja odraslih – podprite kampanjo združenja EAEA o prihodnjem evropskem programu za učenje in izobraževanje odraslih v socialnih medijih. Pri tem uporabite oznake #ALEsupporter in # ALEagenda2027.

Več informacij o kampanji, programu EPUO in priporočila združenja EAEA za prihodnost najdete na spletni strani kampanje.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content