Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

24. 5. 2023

Podkast o opolnomočenju odraslih s temeljnimi spretnostmi

Ali radi poslušate podkaste? V tem razdelku portala EPALE lahko prisluhnete vrsti podkastov, v katerih strokovnjaki za izobraževanje odraslih širijo vaše znanje in prispevajo k boljšemu razumevanju različnih tem v izobraževanju odraslih.

Najnovejši podkast z naslovom Empowering adults with basic skills needs predstavlja pobude EU (in zunaj nje), ki obravnavajo socialno vključevanje, zaposlovanje in spretnosti, da bi ugotovili, kako lahko opolnomočijo odrasle z nizko stopnjo kvalifikacij (ali brez njih). Predstavljen primer – kako se švicarska politika ukvarja z razvojem temeljnih spretnosti za odrasle – je lahko evropskim državam članicam kot zgled, kako lahko usmerijo svoja prizadevanja za izvajanje individualnih učnih računov v korist te ranljive ciljne skupine.

Pasica podkasta EPALE o opolnomočenju odraslih s temeljnimi spretnostmi.

Moderator podkasta je Tamás Harangozó z Evropske mreže za temeljne spretnosti (EBSN). Tokrat sodelujeta dva strokovnjaka:

  • William O´Keefe z Generalnega direktorata za zaposlovanje, socialne zadeve in enake možnosti pri Evropski komisiji (DG Employment, Social Affairs and Inclusion) in
  • Sofie Gollob s švicarske zveze za izobraževanje odraslih (Swiss Federation for Adult Learning).

Vabljeni k poslušanju!

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content