Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

9. 12. 2020

Podeljene najvišje državne nagrade za izjemno delo na področju šolstva za leto 2020

Odbor za podeljevanje nagrad Republike Slovenije na področju šolstva, ki mu predseduje prof. dr. Boris Aberšek, je včeraj, 8. decembra, podelil najvišje državne nagrade za izjemno delo na področju šolstva za leto 2020.

Letos je na razpis prispelo 29 predlogov. Člani odbora so se odločili, da zaradi kakovosti in števila vlog podelijo vse nagrade, in sicer šest nagrad za izjemne dosežke na posameznih področjih delovanja ter pet nagrad za življenjsko delo na področjih predšolske vzgoje, osnovnega, srednjega in visokega šolstva ter izobraževanja odraslih.

Tradicionalne slavnostne podelitve letos ni bilo, zato so prejemnice in prejemnike nagrad za izjemno delo na področju šolstva za leto 2020 predstavljeni v posebnem dokumentarnem filmu. Vabimo k ogledu.

Med enajstimi nagrajenci je tudi mag. Ivanka Stopar, ki je bila nagrajena za življenjsko delo na področju izobraževanja odraslih, Biotehniški izobraževalni center Ljubljana – nagrado so prejeli za izjemne dosežke na področju srednjega šolstva, in ustvarjalna skupina skupne izobraževalne podporne točke Razlagamo.si, ki je nagrado prejela za širše delovanja v šolstvu.

Obrazložitve nagrad so zbrane v posebnem zborniku.

Celotno novico lahko preberete tukaj.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content