Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

5. 10. 2018

Podeljene nagrade RS za izjemne dosežke in življenjsko delo na področju šolstva za leto 2018

Včeraj, na predvečer svetovnega dneva učiteljev, so podelili nagrade Republike Slovenije na področju šolstva. Zbrane sta nagovorila minister za izobraževanje, znanost in šport, dr. Jernej Pikalo, in prof. dr. Ljubica Marjanovič Umek, predsednica Odbora za podeljevanje Nagrad Republike Slovenije na področju šolstva.

Letos je odbor podelil šest nagrad za izjemne dosežke na področjih srednjega šolstva, višjega in visokega šolstva, izobraževanja odraslih ter šolstva pripadnikov slovenske manjšine v Italiji, Avstriji in na Madžarskem, ter pet nagrad za življenjsko delo na področjih osnovnega in srednjega šolstva ter višjega in visokega šolstva.

Med enajstimi nagrajenci je tudi sodelavka ACS, mag. Tanja Vilič Klenovšek, ki je prejela nagrado za izjemne dosežke na področju izobraževanja odraslih. Nagrajenka je »s poudarkom na avtonomnem odnosu uporabe informacij, nasvetov in pomoči svetovalca v izobraževanju odraslih postavila temelje za učinkovito in sprejemljivo svetovanje pred in med izobraževanjem ter po koncu tega.« (iz obrazložitve)

Več o nagrajencih najdete na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport oziroma v obrazložitvi nagrad.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo!

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content