Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

8. 12. 2021

Podeljena so letošnja priznanja jabolko kakovosti in zlati kabel

Na včerajšnji virtualni prireditvi so podelili nacionalna priznanja za najbolj izstopajoče mednarodne projekte v programih Erasmus+ in eTwinning. Nagrade že 16. let podeljuje CMEPIUS v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport.

Z jabolki kakovosti nagrajujejo zgodbe o uspehu, primere odličnih praks mednarodnega sodelovanja v programu Erasmus+. Pri nagrajenih projektih cenijo odličnost, profesionalni razvoj izobraževalcev, medsektorsko povezovanje ter pozitivne učinke na ravni učitelja, učenca in izobraževalne institucije v celoti. Nekateri nagrajeni projekti izkazujejo učinek tudi na sistem izobraževanja, prav vsi pa izstopajo v svojih mednarodno pisanih zgodbah.

Jabolka kakovosti so prejeli najboljši projekti v okviru programa Erasmus+ iz treh sektorjev izobraževanja, in sicer v splošnem šolskem izobraževanju , v sektorju poklicno in strokovno izobraževanje in v izobraževanju odraslih. Med slednjimi sta

  • Center za izobraževanje in kulturo Trebnje za projekt »Digitalno pripovedovanje zgodb za izboljšanje spretnosti in opolnomočenje oseb z motnjo v duševnem razvoju« in
  • Zavod za izobraževanje in kulturo Rogaška Slatina za projekt »Better integration of adult immigrants into adult educational programmes«.

Priznanja zlati kabel, ki so jih podelili v treh starostnih in dveh posebnih kategorijah, prejmejo izjemni projekti v okviru pobude eTwinning.

Letos so prvič podelili tudi evropsko nagrado za inovativno poučevanje, ki jo je z novim programskim obdobjem uvedla Evropska komisija. Glavni namen nagrade je predstavitev dosežkov učiteljev in šol ter omogočanje večje prepoznavnosti njihovega dela, spodbujanje izjemnih praks učenja in poučevanja, medsebojnega učenja in izmenjava dobrih praks ter prepoznavanje doprinosa, ki ga ima sodelovanje v programu Erasmus+ za učitelje. Nagrada se podeljuje letno na posebno tematiko – v letošnjem letu je to učenje na daljavo in kombinirano učenje v najširšem pomenu. Prejemniki so se že oktobra udeležili tudi virtualne podelitve iz Bruslja.

Celotno novico si lahko ogledate tukaj

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content