Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

9. 10. 2020

Po skupščini mreže EBSN …

Zaradi izjemnih svetovnih razmer, povezanih s pandemijo koronavirusa, je bila generalna skupščina Evropske mreže za razvoj temeljnih spretnosti (European Basic Skills Network –  EBSN) izpeljana  virtualno. Izvršni odbor EBSN je sklenil, da bodo letos o zadevah, ki spadajo v pristojnost generalne skupščine mreže, odločali prek spleta.

Vse članice mreže (zdaj jih je več kot 100) so imele med 10. in 25. septembrom prek posebne spletne aplikacije možnost odločati o vseh vprašanjih, ki so v pristojnosti generalne skupščine.  Z večino glasov  so sprejeli zapisnik generalne skupščine EBSN, ki je bila leta 2019 v Talinu, letno in finančno poročilo za preteklo leto, soglašali so z načrtom ključnih dejavnosti za obdobje 2020–2021 ter sprejeli proračun za leto 2020.

Potrjena je bila tudi odločitev, da tudi letošnja letna konferenca mreže EBSN potekala virtualno. Tema konference, ki bo od 2. do 4. novembra 2020, je Uresničevanje poti spopolnjevanja (Achieving Upskilling Pathways).

Člani EBSN so v mrežo sprejeli osem novih članic: iz Albanije Albanian Skills National Association for Skills Competitions, iz Belgije Federation Centres for Adult Basic Education, z Nizozemske Nieuwe Veste Breda, z Norveške Prios Kompetanse AS, Munio AS in Fretex Pluss AS, iz Romunije Center for Promoting Lifelong Learning – CPIP in iz Slovenije STEP Institute.

V izvršni odbor je bila ponovno izvoljena naša sodelavka, mag. Estera Možina (ester.mozina@acs.si), ki bo to nalogo opravljala do leta 2022. Na voljo je za vsa vprašanja v zvezi z delovanjem mreže.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content