Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

15. 11. 2021

Po navdihujočem Evropskem tednu učenja na daljavo 2021 – oglejte si posnetke dogodkov

Evropska mreža za učenje na daljavo in e-učenje (European Distance and e-Learning Network – EDEN) je med 3. in 10. novembrom že šestič gostil Evropski teden učenja na daljavo (EODLW 2021). Dogodek so organizirali v sodelovanju z avstralskim združenjem za odprto učenje na daljavo (ODLAA), ki skupaj z novozelandskim združenjem za fleksibilno učenje (FLANZ) organizira azijsko-pacifiški teden spletnega izobraževanja na daljavo (APODE), in Združenjem za učenje na daljavo Združenih držav Amerike (USDLA), ki organizira nacionalni teden učenja na daljavo (NDLW). ICDE in Blackboard sta prispevala svoj del.

Ta teden je bil odlična priložnost za razmislek o izkušnjah, pridobljenih med pandemijo covid-19, s ciljem opredeliti in nadaljevati dobre prakse na področju spletnega poučevanja in učenja. Strokovnjaki so med drugim razpravljali o MOOC-ih, tehnologijah XR, OER-ih in mikrokvalifikacijah.

Serijo spletnih seminarjev EODLW, ki se jih je udeležilo skupaj 700 udeležencev, sodelovalo pa je 36 moderatorjev in govorcev, so zaključili z motivacijsko razpravo, ki jo je vodila Sandra Kucina, sodelovali pa so Georgi Dimitrov, Josep A. Planell Estany, Mark Brown, Airina Volungevičienė in Alfredo Soeiro.

Vse, ki ste dogodke v Evropskem tednu učenja na daljavo 2021 zamudili, vabimo, da si ogledate posnetke.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content