Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

16. 11. 2020

Po Evropskem tednu spletnega učenja in učenja na daljavo – oglejte si spletne seminarje

Letos je Evropsko omrežje za e-učenje – EDEN med 2. in 9. novembrom že peto leto zapored gostilo Evropski teden spletnega učenja in učenja na daljavo (European Online and Distance Learning Week – EODLW).  Z 62 moderatorji in govorniki so izpeljali 12 spletnih seminarjev in eno spletno delavnico. Na vseh teh dogodkih, ki so privabili več kot 2400 udeležencev iz vsega sveta, se je izrazila moč profesionalnega sodelovanja znotraj omrežja.

V EODLW so se udeleženci posvečali razmisleku o spremembah, na katere vpliva pandemija COVID-19 –  povečanju možnosti spletnega učenja in učenja na daljavo ter spodbujanju kakovosti izobraževanja v današnji novi resničnosti. Spletni seminarji so predstavili različne vrhunske teme o spletnem in odprtem učenju – od inovacij v oblikovanju do ocenjevanja in odprtih izobraževalnih raziskav.

Letošnji Teden je EDEN pripravil v  sodelovanju z Ameriškega združenja za učenje na daljavo (USDLA) in Avstralskim združenjem za odprto učenje in učenje na daljavo (ODLAA), ki so z Združenjem za prilagodljivo učenje Nove Zelandije (FLANZ) organizirali prvi Avstralski teden spletnega učenja in učenja na daljavo. Izpeljavo Tedna so posebej podprle tudi ICDE, EADTU, Konferenca odprtih učilnic (Open Classroom Conference) in Evropski teden poklicnih spretnosti (European Vocational Skills Week).

Vabimo k ogledu spletnih seminarjev, ki so jih izpeljali v EODLW 2020!

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content