Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

16. 11. 2023

Oktobrska številka VKO novičnika 2023

Vabimo vas k branju oktobrske izdaje VKO novičnika. Predstavljajo zanimivosti s področja vseživljenjske karierne orientacije.

Euroguidance mreža na svoji facebook strani tedensko predstavi izbrane dobre prakse v državah članicah ob evropskem letu spretnosti. Zbirka dobrih praks je na voljo tudi na spletni strani Euroguidance.

Rezultati zadnje raziskave Poklicni barometer 2023 ponujajo odgovor na vprašanje, katerih kadrov bo primanjkovalo prihodnje leto. Tudi za leto 2024 napovedujejo primanjkljaj osebja v zdravstveni oskrbi, šolstvu, gradbeništvu in na področju informacijskih tehnologij.

Naslovna slika VKO novičnika oktober 2023.

Pišejo tudi o mednarodni konferenca projekta Digitrajni učitelj. Na njej so strokovnjaki, praktiki in izobraževalci razpravljali o pomenu digitalizacije, trajnosti ter umetne inteligence v izobraževanju.

Preberite si najnovejše statistične podatke o trgu dela, kratke komentarje dogajanja na trgu dela, grafične in tabelarne prikaze.

Ne spreglejte pa tudi pogovora s Tino Cerk, višjo področno svetovalko na Zavodu RS za zaposlovanje, ki koordinira prenovo ESCO kvalifikacij.

Med gradivi s področja VKO predstavljajo Poročilo Skills in transition: The way to 2035 in novičnik Digitalni prehod v izobraževanju, ki je namenjen digitalni razsežnosti v slovenskem vzgojno-izobraževalnem prostoru, zlasti v programu Erasmus+.

Novičnik končujejo z napovednikom dogodkov.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content